4BAKANCS

Befejeződött a Princzkel Tamást kereső expedíció tevékenysége Nepálban

A legfrissebb jelentések szerint az alapos helyszíni, helyi hatóságokkal  is kiegészült kutatás sem hozott semmi eredményt. A rendkívül lehangoló és rejtélyes történet végére nem sikerült pontot tenni - tájékoztatta a 4BAKANCS hegymászóportált Kollár Lajos, a mentőexpedíció hazai kapcsolattartója.

Mászók a Mt. Everesten

Érdekesen alakulnak az események az Everest mindkét oldalán: az akklimatizációs körökön túllevő expedíciók a jó időre és az útvonal kiépítésére várnak, a Shisha Pangmát pár napja megmászó román-szlovák páros megérkezett az alaptáborba és gondolkodás nélkül nekivágott a hegynek, a déli oldalon meg két mászónő dacolva mindennel halad fölfelé. Összefoglaló.

Az online szerencsejátékok helyzete Magyarországon

Az online casinók növekvő népszerűsége Magyarországon is megfigyelhető. Az online szerencsejátékok közül a legnépszerűbbek a rulett, a blackjack és a nyerőgépek. Az online casino sokféle előnyökkel rendelkeznek, köztük a kényelmes játék élmény, a különböző bónusz ajánlatok, és a mobil játék kényelme. Az online casinók segítségével sok játékos könnyen és biztonságosan hozzáférhet a szerencsejáték világához.

A Petzl RocTrip Erdélyben

Napjaink legnagyobb nemzetközi sziklamászó találkozója, a Petzl RocTrip idén Kelet-Európába - Erdély, Macedónia, Bulgária, Görögország és Törökország - érkezik. Nincs már kifogás, hogy miért ne menjünk el!

Horváth Tiborra emlékezünk

Az Annapurnán 2012. május 5-én eltűnt Horváth Tibor hegymászó barátunkra emlékezünk, túrával, dallal, zászlóval, könnyekkel és nevetéssel. Paul Ágnes írása.

Egyre rejtélyesebb eltűnés az Everesthez vezető ösvényen

Mint értesülhettünk róla, az április  20-án este eltűnt Princzkel Tamást azóta sem találják, pedig nagy erőkkel és lelkiismeretesen keresők tucatjai járják a környéket. A család két tagjával a helyszínen tartózkodó és a keresésben részt vevő Mécs László és Szlankó Zoltán hegymászók is tanácstalanná váltak a több napos sikertelen keresés miatt.  

Mécs László mai jelentése szerint egyre érthetetlenebb és rejtélyesebb helyzettel állunk szemben. Szinte nincs olyan hely a környéken, amit többször is át ne néztek volna a part és folyómederrel együtt, de semmi nyomra nem akadtak. A komoly helyismerettel rendelkező hatóságiak és a helyiek sem jutottak előrébb.  Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen bűntény történhetett. A keresés tovább folyik.